Omien hautajaisten suunnittelu

Omien hautajaisten suunnittelu

Vaikka aihe tuntuu monista vaikealta, myös omien hautajaisten suunnittelu on yhä yleisempää. Moni haluaa keventää omaisten taakkaa surun keskellä tai varmistaa, että joku todella järjestää asiat kuoleman jälkeen – toisille taas on tärkeää varmistaa, että hautajaiset noudattelevat omaa vakaumusta tai elämänfilosofiaa. Olipa syy mikä tahansa, voi omien hautajaisten suunnittelu auttaa esimerkiksi oman kuolevaisuuden ajatuksen käsittelyssä ja siten auttaa arvostamaan elämää tässä ja nyt.

Jos hautajaiset on suunniteltu etukäteen ja omaisille on kerrottu asiasta, helpottaa se toki hautajaisjärjestelyitä sitten kun niiden aika on. Jos siis haluaa suunnitella omat hautajaisensa, kannattaa huolehtia myös siitä, että suunnitelmat tulevat läheisten tietoon.

Esimerkiksi Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry tarjoaa kattavan tietopaketin hautajaisten etukäteissuunnitteluun. Voit myös ottaa yhteyttä hautaustoimistoon, joka auttaa sinua tekemään suunnitelmat ja esimerkiksi taloudelliset laskelmat suunnittelua varten. Hautaustoimisto on tässäkin tilanteessa hyvä vastaamaan kaikenlaisiin kysymyksiin.

kukkia arkun vierellä